Haber

Davutoğlu’ndan Göktürklülere ziyaret

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Paydaşlığı AŞ’nin, Göktürk Mahallesi’nde başlattığı inşaat çalışmaları, mahallelerin yansısına neden oldu. Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, çalışmalara karşı çıkan mahallelilerin yanına giderek dayanak sundu.

‘EĞER BURASI YIKILIRSA 10 MİLYON İNSAN KADERİNE TERK EDİLECEK’

Halk TV’nin haberine nazaran, Davutoğlu çifti, Göktürklülerin direniş çadırını ziyaret etti. Mahallede yaşayan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) İdare Şurası Üyesi Dr. Pınar Beard, ikili bilgi verdi. “İstanbul’un tek sıçrama noktası burası. 10 milyon insan bir hafta kaderine terk edilecek eğer burası yıkılırsa” diyen Beard şunları söyledi: “Buralar, 200 bin metrekare İstanbul’un Avrupa yakasının tek sıçrama noktası var. Bakın biz sarsıntıda profesyoneliz, en düşük beklenen sarsıntı 7 ila 7.2 ortasında. Yıkılmasını beklediğimiz bina sayısı 70 ile 90 bin ortası. Biz AKUT olarak ‘İyi ki burası var’ diyorduk. Bütün sara hastaneleri, kurtarmalar, üçüncü köprü ve yeni havalimanı. Burası her yerin sıçrama alanı. Alibeyköy üzere sarsıntı açısından kabus bir yer var. Deniz kıyıları hepsi gidecek liderim. Birinci ve ikinci köprüler kullanılamayacak. İstanbul’un Avrupa yakası 10 milyon. Ekmeği, suyu, sara hastaneleri birinci kurulacağı yeri burası ve canlı çıkardığımız halkı burada tedavi edeceğiz. Biz bunu Gölcükte, İzmit’te hepsini yaşadık biliyoruz. Sayılar bu. Biliyoruz, bilim konuşuyor efendim. Önümüzde üç-beş sene var. Yani buranın yeşili önemli, tabiatı önemli, İstanbul için önemli. İstanbul’un tek sıçrama noktası burası. 10 milyon insan bir hafta bahtına terk edilecek şayet burası yıkılırsa. Burası açık kalırsa burası kurtaracak 10 milyon insanı. Sara hastaneleri buraya kurulacak, besinler buraya gelecek, size bunu bildirmek istedim.”

‘BU ÜLKEYİ İMAR RANTINA TESLİM ETMEYECEĞİZ’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da şunları söyledi: “Bu ülkeyi imar rantına teslim etmeyeceğiz. Onların küçük çıkarları için ülkemizin, yeşilini, tabiatını yok edilmesine müsaade vermeyeceğiz. Daima birlikte omuz omuza bu çabayı vermemiz lazım: Hakkımızın, hukukumuzun takipçileri hepinizi hürmetle sevgiyle selamlıyorum. Sizlere teşekkür borcumuz var, o teşekkür borcu için bugün buradayız. Komşunuz olarak da teşekkür ediyorum. Her şeyden evvel Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yürütmüş, devlet vazifelerini ifa etmiş bir kardeşiniz, dostunuz olarak ülkemizde yeşil alanın müdafaası istikametinde verdiğiniz çaba için teşekkür ediyorum. Bu gayret, Göktürk ve İstanbul’la hudutlu değil, bütün Türkiye’de verilmesi gereken bir çaba. Hatırlayacaksınız; Başbakanlığımın son günlerinde Türkiye genelinde imar rantının karşısında ve yeşili koruyacak bir efor içerisindeydim. O vakit bundan rahatsız olan imar rantiyesi, faiz rantiyesi daima birlikte bunu engellemeye çalıştılar. İşte son yıllarda Türkiye’nin çabucak her yerinde betonlaşma, imar rantı, bu rantlar üzerinden bir an evvel zenginleşenleri görünce bir sefer daha söylüyorum bu betonlaşma ve imar rantına karşı uğraş eden kim olursa olsun ister İstanbul’da, Göktürk’te ister Hakkâri’de ister Artvin’de ister Muğla’da daima bir arada omuz omuza bu çabayı vermemiz lazım. Bu ülkeyi imar rantına teslim etmeyeceğiz. Onların küçük çıkarları için ülkemizin, yeşilini, tabiatını yok edilmesine müsaade vermeyeceğiz” dedi.

Davutoğlu, mahallelilerin sonuna kadar yanlarında olduğunu kelamlarına ekledi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu