Hakiki Doktorlara ‘Sahte Doktorluk’ Taburculuğu, ‘Meslekten Tahliye’ Sinyalleri!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunulan ‘doktorluk mesleğinden dışlanma ve yasaklanma’ ile ilgili hususları içeren yasa tasarısının tartışıldığı ve yansımalara yol açtığı bu günlerde, 3 ay önce pratisyen hekim olduğu anlaşılınca Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıttı. Tutuklanan A.Ö.’nün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı haberi geldi. Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. BSHA’ya ulaştı. Şenol Özcan, sahte doktor davasında devam eden yargı sürecinin takipçisi olduklarını, dava sonuçlanıncaya kadar açıklama yapmanın yanlış olmadığını söyledi. Sahte diplomayla doktorluk yaptığı anlaşılınca tutuklanarak cezaevine konulan 21 yaşındaki A.Ö., 8 yıl hapis ve 18 bin lira para cezasına çarptırıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 5. duruşmasında mahkemeye çıkarıldı. Tahliye kararı sağlık camiasından tepkiyle karşılandı.
Tekirdağ Tabip Odası: Yargı Sürecini Takip Ediyoruz!
Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı Tekirdağ Tabip Odası Lideri Dr. Şenol Özcan, ‘sahte doktor’un tahliye kararıyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini, bu nedenle açıklama yapmanın doğru olmayacağını ancak davayla ilgili devam eden yargı sürecini takip ettiklerini vurguladı.
Bu Tasarı Hangi Acil Durum İçin Gündeme Geldi?
Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Tabip Odaları, 20 Mart’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan ve doktorlara yönelik ‘meslekten çıkarma ve yasaklama’ ile ilgili unsurları içeren yasa tasarısına tepkili. Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Malpraktis kapsamında hekimlerin meslekten çıkarılmasına yol açacak hususları içeren 2/5006 sayılı Kanun. Şenol Özcan, BSHA’ya açıklama yaptı. Başkan Şenol Özcan, Eczacılık ve Tıbbi Müstahzarlar Kanununda, Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kan Kararına Dair Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin geri çekilmesi gerektiğini, teklifin sağlık alanında kaosa yol açacağını söyledi. Özcan, “Temel yasa tasarısı no. TBMM’de oldubitti haline getirilmeye çalışılan 2/5006 sayılı Kanun, bu ülkenin sağlığından sorumlu iki yüz bin doktoru ilgilendiriyor. yasa teklifi; Sağlık sistemi, tıp mesleği ve doktorlarla ilgili birçok olumsuzluğu bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca söz konusu önerge sağlık meslek kuruluşları, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınmadan TBMM gündemine getirildi. 6023 sayılı TTB Kanunu, halkın sağlığını korumakla da yükümlü olan TTB ve tabip odalarının yetki ve sorumluluklarını belirlemektedir. Sağlık hizmetlerine ilişkin bu yasal düzenlemelerin TTB ve diğer ilgili meslek kuruluşlarının katkı ve katılımıyla değerlendirilmesi gerekmektedir. Yasanın çıkması halinde doğabilecek aksiliklerin, belirsizliklerin ve kaosun önüne geçilebilmesi için, olağanüstü hal nedeniyle kesinlik kazanmayan ve konuşmaya konu olan yasanın seçimden önce geri çekilmesini talep ediyoruz. (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)
kozakliajans.com.tr